четвъртък, ноември 15, 2007
World Charts
Chris Brown и парчето му "Kiss Kiss" остават на върха за трета поредна седмица в най-престижната музикална класация Billboard Hot 100. Timbaland вече не е на втора позиция с песента "Apologize", а падна до трето място. Alicia Keys застава на втора с "No One" и така тя вече има четири топ 3 сингъла в Hot 100 на Billboard. От 64 място направо на 6 влиза новия сингъл на Flo Rida "Low" с участието на T-Pain. "Hate That I Love You" на Rihanna и Ne-Yo напусна челната десятка и тази седмица пада от 9то на 11то място. "Gimme More" също отбелязва спад, и то доста голям. От 13то място пада до 26то. "Piece Of Me" на Britney също пада от 65то място до 80то. Новият сингъл на Alicia Keys "Like You'll Never See Me Again" дебютира в класацията под номер 93. Само три позиции по-нагоре дебютира сингъла на Spice Girls "Headlines" - на 90та позиция.

На върха на Billboard 200 тази седмица застава Jay-Z с албума си "American Gangster", който е продал 425 хиляди копия. Така рапърът изравнява рекорда на Елвис Пресли и също като него има 10 албума на върха на Billboard 200. Пред тях са само The Beatles с 19 албума. The Eagles, които бяха на върха миналата седмица, тази седмица падат на втора позиция. Chris Brown дебютира с новия си албум "Exclusive" на четвърто място , с продадени 294 хиляди копия. Албумът "Blackout" на Britney е продал само 87 хиляди копия тази седмица и пада от второ на седмо място.

За поредна седмица на върха на официалната airplay класация на САЩ - mediabase отново застава Timbaland с "Apologize", следван от "Bubbly" на Colbie Caillat. Fergie навлезе в топ 10 на десето място с новия си сингъл "Clumsy". Alicia Keys направи значителен скок от 9 места, като застана от 24 на 15 място с "No One".

В официалната европейска класация за сингли Euro 200 на върха за трета поредна седмица е британецът James Blunt с песента си "1973", следван от "Beautiful Girls" на Sean Kingston на второ място и "The Way I Are" на Timbaland на трето място. "Gimme More" на Britney Spears се изкачва от 12то до 6то място тази седмица. Alicia Keys се изкачва цели 40 позици от номер 50 до 10та позиция със сингъла си "No One". "Bleeding Love" на Leona Lewis застава на 14та позиция, след като миналата седмица беше на 55то място. Най-високият дебют за тази седмица е за Westlife и новия им сингъл "Home" - #53. "Taking Chances" на Celine Dion дебютира под номер 68, "Hot Stuff" на Craig David по номер 80, "I Walk Alone" на Tarja, бившата вокалистка на Nightwish, дебютира под номер 94. От 145 място до 104 място се покачва новия сингъл на Kylie Minogue "2 Hearts".

Официалната UK класация за сингли също е една от най-престижните музикални класации в света. За трета седмица на първо място там е "Bleeding Love" на Leona Lewis. За втора седмица на второ място са Take That с "Rule The World". От 19то на 7мо място се изкачва новия сингъл на Craig David "Hot Stuff". От 26то място на 9та позиция се покачва "No One" на Alicia Keys. На 12 позиция дебютира "2 Hearts" на Kylie Minogue, на 14то място - "Baby Love" на Nicole Scherzinger. Rihanna и Ne-Yo се изкачват с "Hate That I Love You" от 24 на 16то място. Учудващо за мен - Spice Girls дебютират на 20то място с "Headlines (Friendship Never Ends)".

UK Top 40 Albums е официалната класация на Великобритания за албуми. За първи път ще я отразя и нея. На първо място тази седмица дебютират Westlife с албума си "Back Home". В UK беше издаден нов best-of албум на Whitney Houston "Ultimate Whitney", който тази седмица се изкачва на трета позиция, след като миналата дебютира на 5то място. Точно една година прекарва в класацията албума на Amy Winehouse "Back To Black" и тази седмица може да бъде открит под номер 6. "Blackout" на Britney пада от второ място на 13то. "American Gangster" на Jay-Z дебютира под номер 30, а "Exclusive" на Chris Brown му диша във врата на 31 място.

На върха в Германия са Pain White T's с "Hey There Delilah"

На върха в Италия са Ricky Martin и Ерос Рамацоти с "Non Siamo Soli"

На върха в Ирландия е Leona Lewis с "Bleeding Love".

На върха в Австрия е Rihanna с "Don't Stop The Music".

На върха в Малта е Kylie Minogue с "2 Hearts".

В България Top 40 на първо място тази седмица е песента "Let Me Think About It" на Ida Corr. На второ място за втора седмица е "Do It Well" на Jennifer Lopez. От 11то на трето място се изкачва David Guetta с песента "Baby When The Light". Най-високият дебют е за "Apologize" на Timbaland - #32. Единственото бг предложение в класацията е под номер 40 - "Думи" на Мария Илиева.

Както ви казах, от тази седмица ще започна да отразявам и още няколко бг чарта. Започвам с този на телевизия MM. MM Top 20 е официалната им седмична класация, на чийто връх за втора седмица е Kylie Minogue с "2 Hearts", следвана от "Gimme More" на Britney Spears на второ място и от новия сингъл на Аксиния "Baby" на трето място.

Нашите 20 е официалната класация на БГ Радио, в която присъстват само български песни. На първо място е "Лабиринт от спомени" на Графа, следван от "Go Ahead" на Руши Видинлиев на второ място и от "Всеки ден" на Дичо. Ех,този Графа като издаде песен и веднага на върха на БГ Радио. Ако Анна-Мария не беше фригидна леля, щях да си мисля, че спят заедно.

В Big 50 на радио и телевизия City на върха е "About You Know" на Sugababes, следвани от "Sweetest Girl" на Wyclef Jean на второ място и от "Heater" на Samim на трета позиция.

В Radio Fresh Airplay Top 40 на върха е David Guetta с "Baby When The Light", следван от "Let Me Think About It" на Ida Corr на второ място и "Stronger" на Kanye West на трето място.

На върха на MAD Bulgaria Top 50 тази седмица дебютира Ida Corr с "Let Me Think About It", следвана от "Heater" на Samim на второ място и от "Speed Up" на "Funderman" на трето място.

На върха на класацията на сайта е "Gimme More" на Britney Spears. Вижте поста от понеделник с пълните класации за албуми и сингли тук. Съжалявам, че пак закъснях с класацията.

Не забравяйте да коментирате поста! Какво мислите за класациите? Може да коментирате и в тази тема на форума!

Етикети:

posted by G`Fan @ 7:22 сл.об.  
4 Comments:
  • At 2:00 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    Следя "Нашите 20" постоянно и не виждам някой, който да може да е конкурент на Графа!!! Заслужено сега е на върха, заслужено беше и преди няколко седмици с "Ще бъдеш ли до мен" и ще продължава да е на върха докато продължава да работи! Той направи повечето песни на колегите си, които са от неговия ранг и благодарение на него според мен БГ музиката още се държи на крака!
    Искам и да го похваля за страхотният му концерт в зала 3 на НДК на 2-ри ноември. Пя страхотно и музиката беше невероятна!

     
  • At 6:21 сл.об., Blogger G`Fan said…

    За мен е доста смешно, че всяка песен на Графа става номер 1, защото на върха заслужават да бъдат песни, които са хитови. Последните му две песни надали въобще някой може да ги запее или да асоцийра Графа с тях. БГ Радио са нереални до мозъка на костите си в тази класация, толкова често сменят този, който е на върха, за да няма сърдити. Това за мен е супер смешно.

     
  • At 6:37 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    дано и още Браун да се задържи на bilborda не само 3-седмици ми 10-сет също браво и на alicia keys- no one това е върхът,сингал.
    На timbarlend новия сингал не е нищо за мен по тъпа е от the way l are,тя си е доста по готина но..

     
  • At 11:56 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Еми ясно е, че последните му песни не са емблематични, но не означава, че след като не са постигнали успеха на "Ако има рай" или "Искам те" не са толкова добри! И добре, че ги сменят, защото ако се чакаше да се изкара някое по- хитово парче щеше да има доста рекордни престоявания на върха! Хубави парчета в годината 1-2!
    Никой не си дава зор да направи 1-2 качествени песни! Не се печело от албуми. Ами никой не те задължава да правиш цял албум! Направи една песен за година, но качествена както правеха кариZма преди!...

     
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове