петък, октомври 12, 2007
World Charts
По традиция започвам обсъждането с най-престижната класация, а именно Billboard Hot 100. Няма никакви промени в челната тройка. Soulja Boy Tell'em са още на върха с "Crank That", второто място е за Kanye West и "Stronger", а на трета позиция си стои Britney с "Gimme More". Timbaland се е погрижил за останалите две места в топ 5, като новият му сингъл "Apologize" се изкачва две места на 4то място и измества предишния му сингъл "The Way I Are", който сега е на пето място! Alicia Keys навлезе в топ 10 с новия си сингъл "No One" и застана под номер 8. Kanye West също навлезе в топ 10 с новия си сингъл "Good Life" и така и той участва с две парчета в челната десятка. Хитът на класацията тази седмица обаче е Justin Timberlake, който отбеляза нов рекорд като стана първият изпълнител на десетилетието, който има 6 Top 40 хита от един и същи албум в Billboard Hot 100. Предишният изпълнител, който е постигнал този успех е бил Michael Jackson също с шест топ 40 хита от албума си "Dangerous". Та да се върна на Justin! Причината за този рекорд е, че дуетът му с Beyonce "Until The End Of Time" дебютира под #28 позиция само на базата на airplay. Съмнявам се, че двамата ще направят клип или че дори ще пуснат ремикса за продажби, но ще се разбере в близките месеци.

Billboard 200 има нов лидер и това е Bruce Springsteen с новия му албум "Magic". На второ място е Rascal Flatts с албума "Still Feels Good", който миналата седмица беше на върха на класацията. Рапърът Soulja Boy Tell'em дебютира едва под номер 4 с новия си албум "souljaboytellem,com", въпреки че първият сингъл от този диск е толкова успешен.

В Billboard Pop 100 Kanye West остава на върха със "Stronger". Britney Spears пада от второ на пето място с хита си "Gimme More", което за мен е доста неочаквано. Fergie се изкачва 12 позиции от 62-50то място с "Clumsy". Тук може да гледатете видеото към тази песен. На върха на Billboard R&B/HipHop Songs остава J.Holiday със сингъла "Bed",следван от "No One" на Alicia Keys. Промяната в тройката тази седмица идва откъм Beyonce & Justin Timberlake, които са на трето място с дуета "Until The End Of Time". Kanye West се изкачва от 15 на 8 място с новия си сингъл "Good Life", а новият сингъл на Mary J Blige "Just Fine", който дебютира миналата седмица на 50 място, тази седмица се изкачва до 35та позиция.

На челото на официалната airplay класация на САЩ - mediabase отново застава Timbaland с "The Way I Are", следван от Kanye West със "Stronger" на второ място и на трето място от P!nk "Who Knew". Nicole Scherzinger е успяла да влезе в топ 50 и тази седмица на 46 позиция е втория й сингъл в САЩ "Baby Love". "Hot" на Avril Lavigne прави най-високия скок тази седмица сред първите 100 места - от 101 на 89 позиция.

В официалната европейска класация за сингли Euro 200 на върха се изкачи британецът James Blunt с песента му "1973"и измести Timbaland с "The Way I Are" на второ място. На трета позиция се изкачва Sean Kingston с "Beautiful Girls". От 59то място на 18то се изкачва немското трио Monrose с новия им сингъл "Strictly Physical". От 165 на 38 място се изкачва новият сингъл на Sugababes "About You Now". От 195 място на 75 място се изкачва втория европейски сингъл на Enrique Iglesias "Tired Of Being Sorry". От 157 на 79 позиция се покачва новия сингъл на Jennifer Lopez "Do It Well". Най-високият дебют тази седмица е за Shayne Ward със сингъла "If That's Ok With You" на 45то място.

Sugababes са за втора поредна седмица на върха на официалната UK класация за сингли с парчето си "About You Know". Ако си спомняте групата Plain White T's, който преди няколко месеца окопира върха на Billboard 100 - е те пуснаха хита си "Hey There Delilah" и в Европа и в момента са на 5та позиция в Англия.

Тук в Германия на върха е Rihanna с "Don't Stop The Music".

В националната ни класация Bulgarian National Top 40 тази седмица на върха са 50 Cent и Justin Timberlake със сингъла "Ayo Technology". Много се радвам, че в класацията тази седмица има две български парчета. Любо от "Те" дебютира с новия си сингъл "Още вярвам" под номер 40. Мария Илиева пък е на 33та позиция с новия си сингъл "Думи". Като казах Мария - може да отидете да я слушате в София, на 13 октомври в "Social Jazz Club" до Славейков.

Етикети: ,

posted by G`Fan @ 9:38 сл.об.  
0 Comments:
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове