вторник, октомври 30, 2007
Britney Spears - Blackout (G`Fan Rip) (2007)
Днешният ден е доста значителен за световната поп музика! Britney Spears издава днес в целия свят новия си студиен албум "Blackout", който е първият й албум от четири години насам. Четири години, изпълнини със скандали! Въпреки това тя го направи отново - за пореден път направи един страхотен албум, определян от доста критици като най-добрият й до сега. Аз не бих се изказал толкова крайно, тъй като всеки нейн албум си има своите плюсове и минуси. Първият минус за "Blackout" определено е обложката! Това, което виждате на този пост не е официалната обложка, но е това, което на мен ми се искаше да бъде обложката на албума. Официалната може да видите в предишния ми пост с албума от преди 4-5 дни. Снимката, използвана за нея, може да видите и на обложката на макси сингъла "Gimme More", а може би си я спомняте и от промо снимките на MTV Video Music Awards. С тези награди е свързан и втория плюс около този албум! На тях бе единственото изпълнение, което промотира първия сингъл към него "Gimme More". Britney се изложи на 100% с пеене на плейбек и дървени танци! До колкото ми е известно тя няма да се реваншира с нови изпълнинея през тази седмица, за да подпомогне продажбите на албума. Въпреки това този диск ще дебютира под номер 1 в Billboard 200 със сигурност. Аз имах щастието да си купя албума на 26 октомври, защото излезе по-рано в Германия. Та mp3-ките от 1 до 12 съм ги рипнал от албума, ремиксът на Kaskade съм го рипнал от макси сингъла на "Gimme More", който излезе на 25 октомври, а останалите три бонус трака си ги закупих от iTunes Germany. Така че може да бъдете сигурни, че качеството е много добро! А сега искам да направя моята рецензия т.е. да си споделя личното мнение за този албум!

"Gimme More" (10/10) - парчето е написано от протежетата на Timbaland Danja и Keri Hilson и звучи много новаторски. Много ме кефи, че песента започва с "It's Britney bitch". Припевът е много запомнящ се. Смятам, че е идеалното парче за първи сингъл!

"Piece Of Me" (9.5/10) - безспорно текстът на това парче е страхотен. Единственото не ме кефи е, че в инструментала има един момент, който напомня на кодкудякане. Иначе парчето различно като стил от останалите песни в албума, но въпреки това също е новаторско!

"Radar" (9.5/10) - по някакъв начин тази песен ми напомня на "Do Somethin". Харесва ми клубното звучене, лесно запомнящия се припев. Това парче въвежда много добре в цялостния стил на албума

"Break The Ice" (10/10) - най-вероятно това парче ще бъде втори сингъл от албума! Парчето е един добър преход от "In The Zone" към "Blackout". Харесва ми, че започва бавно и по-средата на парчето има още една бавна част. Също ми допадат допълнителните вокали на последния припев. Като цяло в парчето има развитие и би било голям хит с един добър клип и добра промоция!

"Heaven On Earth" (6.5/10) - за мен това парче не е от силните в албума. Малко по-бавно е от предишните. Текстът му е приятен! Нещо в мелодията ми е много клиширано. Иначе и то си има силни моменти. Новото звучене на албума е добре препрлетено с иначе непретенциозната мелодия.

"Get Naked (I Got A Plan)" (9/10) - парчето е много яко, много танцувално. Има нещо в него, което обаче страшно ме дразни и това е негърът, който издава звуците "eeee", "aaaa" по време на припева. Направо ми се обръща всичко като го чуя... Като цяло песента носи яко настроение.

"Freakshow" (9/10) - песента е много приятна, леко ми напомня на Gwen Stefani като стил и звучене. Но на Britney повече й отива. Текстът също ми допада. Най-слабото в парчето са куплетите, в които тя рецитира...

"Toy Soldier" (10/10) - едно от любимите ми парчета! Въпреки ефектът върху гласа на Britney песента много ми харесва. Много е танцувална и има жесток припев. Текстът също е на шест. Всъщност тази песен също би отивала на Gwen.

"Hot As Ice" (8.5/10) - друга песничка, която напомня на "Do Somethin". Не знам какво да кажа за тази песен. Текстът не е лош. В припева има нещо инфантилно, може би начинът, по който беквокалите отговарят на Britney. Малко като в реклама на детски играчки.

"Ooh Ooh Baby" (10/10) - една от любимите ми песни в този албум. Мелодията е невероятна. Тази песен напомня на старата Britney и не е толкова замесена с новия й саунд. Припевът е страшно як.

"Perfect Lover" (6/10) - песента му звучи като типична продукция на Timbaland и това е нормално, тъй като е правена от дясната му ръка Danja. Песента е доста скучна и й липсва якия бийт на Timbo. Песента е в по-умерено темпо. Припевът става...

"What Should I Be Sad" (7.5/10) - първият път като я чух бях доста разочарован. Истината е, че с повече слушане тази песен се харесва все повече. Има някакво нежно r&b/pop звучене. Това е най-бавната песен в албума. Текстът също е смислен. Продуцирана е от Pharrell от The Neptunes.

"Get Back" (10/10) - най-голямата глупост е, че тази песен не е включена в официалния траклист. Тя е толкова яка! Спрягаше се преди време за първи сингъл, и определено би имала успех като такъв. Само ме дразни негърът, който имитира Jay-Z и казва "You ready B?". Иначе най-якия момент в песента е по-средата където казва "Danger! Bring It Back". Припевът е жесток! Тектсът също!

"Everybody" (9/10) - използва семпъл от "Sweet Dreams". Интересно е направено парчето и се запомня.

Цялостната ми оценка за "Blackout" се получава 8.90 с бонус траците. Пак повтарям,че това си е личната ми преценка и не ангажирам никого с мнението си. Свалете си сега моя рип и приятно слушане. Постарал съм се да оправя добре таговете, дори съм вписал, кой е авторът на всяко от парчетата.

1. Gimme More
2. Piece Of Me
3. Radar
4. Break The Ice
5. Heaven On Earth
6. Get Naked (I Got A Plan)
7. Freakshow
8. Toy Soldier
9. Hot As Ice
10. Ooh Ooh Baby
11. Perfect Lover
12. Why Should I Be Sad
13. Get Back
14. Everybody
15. Gimme More (Kaskade Remix)
16. Gimme More (Junkie XL Dub)

СВАЛЕТЕ ЦЕЛИЯ АЛБУМ ОТ ТУК:
транZит | 4storing

Не забравяйте да коментирате поста! Как ви се струва новия албум на Britney? Харесват ли ви бонус траците? Колко очаквате, че ще продаде Britney през първата седмица? Може да коментирате албума в тази тема на форума!


Етикети: ,

posted by G`Fan @ 4:14 сл.об.  
5 Comments:
  • At 8:59 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    qvno mn haresva6 britni, za6toto spored men pesnite ne sa tolkova hubavi....

     
  • At 11:52 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    qvno samo spored teb ...

     
  • At 12:52 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    bravo goshka :) super si, 10x

     
  • At 2:26 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    Като цяло албума си е добро попадение и ще има успех...На мен обаче песните ми се виждат някак еднообразни,нямаше нито една,която да ми се набие в очите...А и някои от тях наистина напомнят на Гуен,което лично мен ме дразни,но понеже харесвам този стил ми харесват и песните...На "Everybody" началото също ме дразни.Какво щеше да стане,ако не бяха копнали от "Sweet Dreams" ??? Иначе ми харесва парчето...За обща оценка бих дала 7...

     
  • At 9:48 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    Albumat e strahoten. GFan se e postaral da dade edna naistina obektivna recenziq i moeto mnenie pochti se pripokriva s negovoto. I vse pak vseki si ima mnenie. Radvam se obache che tozi pat 90% ot kriticite opredelqt album kato dobar.

     
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове