четвъртък, юли 19, 2007
World Charts
От тази седмица ще се опитам да въведа нова рубрика, която да представлява кратък обзор на по-важните световни музикални класации. Тя ще се появява всяка четвъртък вечер. Другата седмица ще направи помощник админът. Ето как ще изглежда рубриката:

Като начало поглеждаме към най-престижните музикални класации в света, а именно тези на Billboard. Двете най-основни и престижни класации са Billboard Hot 100 (за сингли) и Billboard 200 (за албуми). В Billboard Hot 100 американската поп/рок/пънк банда Plain White T's успя да измести "Umbrella" на Rihanna, прекарала 7 седмици на върха, с новия си сингъл "Hey There Delilah". Изпълнителят T-Pain присъства цели 3 пъти в топ 20 на Billboard 200 - с "Buy U A Drank (Shawty Snappin')" (#6) , "Bartender" (#8) и като гост в песента на Piles "Shawty", която се изкачва от #69 на #20. Друг интересен скок е този на песента "Potential Breakup Song" на Aly & Aj от #48 на #23. Най-високият дебют за седмицата е под номер #48 - Soulja Boy с песента "Crank That (Soulja Boy)". Първото място на Billboard 200 остава непроменено - T.I. с албума му "T.I. VS. T.I.P.". Най-високият дюбт в тази класация е на The Smashing Pumpkins с албума "Zeitgeist". Fergie нахлу отново в топ 10 със скок от 11то на 8мо място за албума "The Dutchess". Тя държи и първото място в класацията Billboard Pop 100 с парчето "Big Girls Don't Cry". В класацията Billboard Hot Singles Sales на първо място застава Beyonce с макси сингъла на "Get Me Bodied",който скача на върха от 22ра позиция. В чарта Billboard R&B/HipHop Singles на върха за поредна седмица остава Fantasia с "When I See U". Повече прочетете в тази тема на форума.

В официалната airplay класация на САЩ, която се казва Mediabase на първо място остава Fergie с "Big Girls Don't Cry", последвана от #2 Sean Kingston с "Beautiful Girls" , #3 Rihanna с "Umbrella", #4 Justin Timberlake със "Summer Love" и #5 T-Pain с "Buy U A Drank". Най-големите скоци в тази класация са за Sean Kingston с "Me Love" (от #127 до #69) и на Maroon 5 за сингъла им "Wake Up Call" (от #109 на #67).

На върха на Euro 200, еврпейската официална класация, е "Umbrella" на Rihanna за четвърта поредна седмица, следвана от "Say It Right" на Nelly Furtado, която запазва втора позиция и тази седмица, и "Do You Know" на Enrique Iglesias.

В официалната класация на Дания на първо място отново е Rihanna с "Umbrella", следвана от "The Way I Are" на Timbaland.
В Германия на върха е "You Can Get It" на Mark Medlock и Dieter Bohlen, следвана от "Hot Summer" на Monrose.
В UK за 9та поредна седмица на върха е Rihanna с "Umbrella", следвана от Fergie с "Big Girls Don't Cry".
Във Франция на върха е MIKA с песента си "Relax (Take It Easy)".
В Австрия и Ирландия на върха също е Rihanna с "Umbrella".
В Испания на върха е Shakira с песента си "Pure Intuition", следвана от Marta Sanchez с песента "Superstar".

В българската национална класация няма промяна в топ 5 от миналата седмица и четвърта поредна на върха прекарва Rihanna с "Umbrella", следвана от "Sound Of Freedom" на Bob Sinclar (#2), "Fairytale Gone Bad" на Sunrise Avenue (#3), "Do You Know" на Enrique Iglesias (#4) и "Destination Calabria" на Alex Gaudion (#5).

Етикети: ,

posted by G`Fan @ 9:12 сл.об.  
2 Comments:
  • At 6:24 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Не знам за коя българска национална класация говориш,но ако става дума за българският ТОП 100,това няма нищо общо.

    p.s.:Предполагам,че взимаш инфото от apcchart.com ,но предполагам,че това е класацията на радио Експрес.Поне нея използваха допреди няколко месеца и изведнъж класацията на Експрес изчезна от сайта им.

     
  • At 10:27 сл.об., Blogger G`Fan said…

    Дам, от apcchart.com съм я взел. Казва се Bulgarian National 40 и това се води официалната ни класация от няколко месеца. БГ Топ 100 е отживелица...В Европа никой не го е чувал, те следят National 40, която няма общо с класацията на Експрес.

     
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове