четвъртък, юни 14, 2007
БГ попът напоследък - мегапост
Любо от група "Те" в момента работи по свой самостоятелен албум. Не знам дали това поставя край на групата, но надали. Според телевизия ММ албумът ще носи заглавието "Отново вярвам". Едноименният първи сингъл е по текст на Любо и музика и аранжимент на Графа. Парчето е бавно и много приятно. Разбира се си има и своята английска версия, която носи заглавието "I Need You". Българският вариант на парчето взе първа награда и статуетката "Златна пролет" от радиоконкурс на радио "Хоризонт", както и паричната награда от 2000 лв. Предполагам, че Любо скоро ще снима клип към парчето. В тази тема във форума може да дискутирате парчето и соловия му проект. СВАЛЕТЕ "I NEED YOU" , СВАЛЕТЕ "ОТНОВО ВЯРВАМ"


Крум е готов с нов сингъл, който носи заглавието "Любовен дует". Парчето е много весело и ритмично, идеално за лятото. Текстът отново е на Крум. До края на месеца трябва да бъде заснет и видеоклип към него. През изминалите няколко дни Крум засне и стилна фотосесия към новия си проект. Междувременно е почти готов и ремикс към предишния му хит "Докога".
СВАЛЕТЕ "ЛЮБОВЕН ДУЕТ"



Лора Караджова активно присъства в родното музикално пространство през изминалите два месеца. Тя има малко участие в новия хит сингъл на Ъпсурт "Звездата". Освен това тя излиза с нов соло сингъл, който всъщност й е първи солов сингъл, ако не броим парчето й с Arlet 4 Art. Сингълът й се казва "Моя собствена игра", видеоклипът е режисиран от Валери Милев, който е заложил на доста еротична визия. На еротика Лора залага и в новата си фотосесия за мъжкото списание Maxim, заснета на фона на открит басейн в столицата.
СВАЛЕТЕ "МОЯ СОБСТВЕНА ИГРА"


Една от любимите ми бг изпълнителки вече не е соло. Ваня Щерева основа групата Matchpoint, които след няколко успешни лайфа вече могат да се похвалят с първата си песен. Парчето "Тук е" е по текст на Ваня и бе официално промотирано от сайта mp3.bg. Клипът към сингъла вече е заснет. Повече кадри може да видите в сайта на Ваня Щерева т.е. тук!

СВАЛЕТЕ "ТУК Е"


Орлин Павлов ви е познат като вокал на група КАФФЕ. Групата вече не съществува и Орлин дава напред с първи соло сингъл, озаглавен "Мечтаеш ли". Текстът е на Камелия Лилкова, а музиката на "Акага", Венцислав Марков и Орлин. Клипът е режисиран от румънския режисьор Андрей Фантана. Във видеото участва манекката Диляна Попова. Парчето и клипът си имат и английски вариант - "Dream On". Видеото може да гледате в новия му официален сайт тук, а проектът като цяло може да дискутирате в тази тема във форума.
СВАЛЕТЕ "МЕЧТАЕШ ЛИ"


Лора Владова и Светозар Христов ще заснемат видеоклип към новия си съвместен сингъл на 17 юни, тази неделя. Режисьор на лентата ще е Ники Нанков. Видеото ще бъде заснето на два езика, като част от него ще се снима в столичния клуб PR. В българската версия разбира се ще участва Устата. Тримата за първи път ще изпълнят на живо песента този петък на концерт в Горна Оряховица. Монтаж със снимки, направени в студиото на Графа по време на записа на песента може да видите тук.



Братя Мангасариян изкарват чисто нов сингъл за лятото, който е ориентиран към суетни VIP персони с много засилено его. Парчето се казва "Парти - Стрес" и в него специално участие взима фронтмена на "Panican Whyasker" - Нуфри. По-късно през лятото триото планира да пусне още един сингъл с проектозаглавие "Метросексуален". Повече инфо за новите им проекти вижте в сайта им.

СВАЛЕТЕ "ПАРТИ - СТРЕС"


Продуцираната от Блясък и City бой банда ГРУПАТА са готови с втория си сингъл, който бе избран с помощта на техните фенове. Парчето се казва "Търся те". В момента момчетата работят усилено по своя първи албум. Освен това на тази вечер ще може да ги гледате в столичния клуб "Ялта". В събота от 9.30 пък ще вземат участие в предаването СПОКО по bTV. В неделя от 19.30 пред НДК ще пеят на концерта "Не затваряй очи", който е в подкрепа на кампанията на списание Браво срещу насилието в училище. На концерта ще пеят още Румънеца и Енчев, Графа, D_2, Мастило, Сантра и Кристо, Дани и Мариела от "Star Academy", Братя Мангасариян и Играта и Лео. Дискусиите за този концерт са в тази тема във форума. СВАЛЕТЕ "ТЪРСЯ ТЕ"

Като стана въпрос за бг бойгрупи... 032 са готови с третия си сингъл "Можем ли", който е доста по-различен като стил от предишните два. Музиката, текстът и аранжиментът са на Боян Христов, а парчето е записано в студиото на Графа "Monte Studio". Видеоклипът също е готов. Режисьор на лентата е Ясен Григоров. Утре вечер (15 юни) момчетата ще имат концерт в столичния клуб Backstage, а пък на 7 юли ще пеят във Варна на Beatles концерт.
СВАЛЕТЕ "МОЖЕМ ЛИ"


Мариана Попова и Орлин Горанов направиха дует - "Lejos". Клипът е първото българско парче, което се завъртя по испанска телевизия - каталунския Канал 25. От август парчето ще залее и меломините в Барселона и Мадрид. Междувременно двамата изпълнители записаха и втори дует, което бе представено на Гала вечерта на Международни медийни събития Албена 07. Мариана Попова ще пее на 16 юни в Античния театър в Пловдив.
СВАЛЕТЕ "LEJOS"


ЛиЛана изненада феновете си като след лигавата боза "Невинна" изкара денс парче, зад което стоят белгийците Sylver. Песента се казва "Here I Go" и може да го намерите на диск към тазмесечния брой на сп. "Жената днес". Песента е влезнала и в американската компилация Beatbox Dance 07/08 наравно с песните "Ice Box" на Omraion и "Love Today" на Mika. В момента ЛиЛана е в Хамбург, Германия и работи със Sylver по втори съвместен сингъл, кавър на световноизвестен хит.
СВАЛЕТЕ "HERE I GO"


Телевизия ММ ще раздаде за девети път годишните си музикални награди на 26 юни в Народния театър "Иван Вазов" в София. Билете за церемонията не се продават, а само могат да бъдат спечелени. За желаещите да я гледат директно остават опциите да стоят пред сградата и да наблюдават събитието на специална видеостена или да гледат от 20.00 по bTV, MM или M2. На сцената ще пеят ЛиЛана, Сантра и Кристо, Angel Sky, Gravity Co. , Петя Павлова, D_2, Остава и специалните гости: Lisa Maffia (Англия), Mozez (Англия) и Sistem (Румъния). Вижте сайта на наградите тук и дискутирайте събитието в тази тема във форума.

Общо взето това е всичко, което за момента се случва с българската поп музика. За жалост в България никой не набляга на нея и предполагам повечето неща не ги знаете. Очаквам коментари по новите песни.

Етикети: , , , , , , , , ,

posted by G`Fan @ 7:50 сл.об.  
9 Comments:
  • At 8:48 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    Лелееее,идея си нямаш колко съм ти благодарна за цялата тази информация и за песничките.Мерси много!!!

     
  • At 11:40 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    За пореден път бг попът е изключително зле :(((( Това е мн мн жалко,а песента на Крум има леко чалгарски музика и текст!! "В нощта" лалалалал...абе тея хора всичко в нощта ли правят????

     
  • At 1:35 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    За нещастие поп музиката ни е подигравка със слушателите - нищо новаторско. Крум се излага. Групата е ужасен изкуствен продукт, 032 се справят много по-добре. Най-интересното нещо от горните песни е на Лора Караджова и донякъде на Мариана Попова & Орлин Горанов. Дори онази чалгарка Деси Слава прави по-хубава "поп" музика от останалите. Срамота!

     
  • At 10:58 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    trqbvashe da slojish i novata na rumuneca i enchev (zashto nqma radost) i na ann g (chujd) i na ustata (do chikago i v biad) koqto e po skoro chalgiika.. no vse pak.. ako posta pokazva vsichko shto gode novo:) a te tezi daje ne sa novi povecheto, mnogo mi e tujno nqkvo kato gledam kak pesen koqto e napravena predi meseci, se vodi za nova, no za jalost e taka :/

     
  • At 2:38 сл.об., Blogger G`Fan said…

    Ann G - как ще сложа в блога си подобно нещо? На Устата песента е доста стара, а на Румънеца и Енчев просто не съм се сетил.. Иначе е така в България песни записани преди месеци са нови и една песен има такъв статус в продължение на 7-8 месеца.

     
  • At 5:25 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Абе както и да е много е яко сайтчето,нека мсе да е така!!!!!:)

     
  • At 12:22 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Мен ме кефи на Лора Караджова песента много е якааа!

     
  • At 8:18 сл.об., Blogger Unknown said…

    според мен 032 правят впечатление.засега това им е най-добрата песен - по-бърза е и е весела.Вярно е че бг музиката е доста слаба напоследък ,но на фона на останалите Лора и 032 са най ;]

     
  • At 6:20 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    относно ВАНЯ ЩЕРЕВА - да, клипа, песента, групата - всичко е много сполучливо и различно :)

    групата вече има и сайт, в който можете да слушате и гледате музиката и да следите новото, което се случва около тях. Kакто, къде и кога ще имат изяви на живо :)

    ето го и сайта:

    www.myspace.com/matchpointbg

     
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове