неделя, декември 31, 2006
На разбора...
След няколко часа ще свърши една доста силна година за популярната поп и r&b музика. Преди да направя музикален разбор искам да ви благодаря на всички, които посещавате сайта ми. 210 хиляди посещения не са никак малко и се надявам за напред да стават все повече. Желая ви на всички да ви се сбъднат плановете за 2007, да сте здрави, обичани и позитивно настроени към всичко. А сега по същество...

За тези от вас, които не влизат във форума ще кажа резултата от G`Fan Music Awards 2006. Наградите бяха определени по номинации, съставени от потребителите на форума и чрез е-mail-ите на посeтителите на сайта.Дебют на годината: Cassie
Изпълнител на годината: Justin Timberlake
Изпълнителка на годината: Christina Aguilera
Група на годината: Pussycat Dolls
Албум на годината: "Back To Basics" , Christina Aguilera
Колаборация на годината: "Come To Me", Diddy feat. Nicole
Хит на годината: "Lucky You", Asle Bjorn
Песен на годината: "Green Light", Beyonce
Клип на годината: "Hurt", Christina Aguilera

Pop изпълнител на годината: Justin Timberlake
Pop албум на годината: "Back To Basics", Christina Aguilera
Pop песен на годината: "Unfaithful", Rihanna
Pop клип на годината: "Buttons", Pussycat Dolls feat. Snoop Dogg

R&B изпълнител на годината: Beyonce
R&B албум на годината: B`Day, Beyonce
R&B песен на годината: "Tell Me", Diddy feat. Christina Aguilera
R&B клип на годината: "Irreplaceable", Beyonce
Рапър на годината: Chamillionare

БГ изпълнител на годината: Мария Илиева
БГ песен на годината: "Не Сега", КариZма
БГ клип на годината: "Сила", Сантра и Кристо
БГ албум на годината: "Еклисиаст", КариZма

Балада на годината: "Hurt", Christina Aguilera
Изпълнение на живо на годината: "Ring The Alarm" , Beyonce , MTV Video Music Awards
Ремикс на годината: "Be Without You" (Moto Blanco Vocal Mix) , Mary J Blige


---------------------------------------------------------------------
ВЪЗХОД ПРЕЗ 2006
---------------------------------------------------------------------

Justin Timberlake определно е един от изпълнителите, които се изявиха по най-добрия възможен начин за 2006. Синглите му "Sexy Back" и "My Love" прекараха по няколко седмици на върха на Billboard Hot 100, както и на върховете на други национални класации. Албумът му "FutureSex/LoveSounds" определено е доста по-добър от предишния, той се продаде в над 3 милиона копия в целия свят за 3-4 месеца и вече е 2 пъти платинен в USA. Освен всичко това Justin обра номинации за най-престижните награди Grammy, статуетки от Billboard, MTV и други церемонии. През първата половина от 2006 той приключи работата си по филма "Alpha Dog", който ще се появи през новата година, а сега в момента завършва работата по още един филм и подготвя турнето си, което ще бъде поткрепено от support act - P!nk.

Mary J Blige също изкара една страхотна година, в която обра плодовете на албума си "The Breakthrough". Американският втори сингъл "Enough Cryin" не успя да достигне до номер 1, но за сметка на това европейският му еквивалент - "One" стана най-големият хит на Mary J Blige в Обединеното Кралство, който тя някога е имала. Mary J Blige получи през тази година цели 9 награди на Billboard заради успешния си албум и също толкова номинации за Grammy Awards. През ноември тази година грандамата на R&B/HipHop-а издаде и свояата колекция с най-големите й хитове, която включва и чисто новия и супер як сингъл "We Ride (I See The Future)". Mary J заслужаваше този успех след провала на последния й диск през 2003/2004.

Nelly Furtado разби и изненада всички със силното си завръщане след последния си албум, издаден през ноември 2003. Новият продукт носи заглавието "Loose" и е дело на един от най-успешните продуценти тази година Timbaland. Първите сингли от този диск "Promiscuous" и "Maneater" разбиха класациите съответно на US и на Европа. Сега Nelly настъпва с нова порция стойностни сингли отново разделени за UK и US, а именно "All Good Things" (за момента достигнал #1 в Германия, Швейцария и #4 в Англия) и "Say It Right" (за момента достигнал #6 в Billboard и в Канада). През цялата година Nelly неуморно промотира албума си из целия свят и вложи страшно много труд. Изпълненията й на живо бяха перфектно измислени и най-вече ме впечатли с перфектните си акустични лайв версии на хитовете си.

Rihanna изкара също доста силен албум, който е крачка напред за нея. "A Girl Like Me" продаде над 2 милиона копия в целия свят за 8 месеца. Тя издаде и своя първи #1 сингъл в живота си "S.O.S", който достигна до върха на Billboard Hot 100 и на Австралия. За жалост тя не успя да покори върха на UK чарта и просто затвърди успеха на предишния си хит там "Pon De Replay" като достигна до същия пик - #2. Rihanna изкара през 2006 и първата си балада, написана й от Ne-Yo, "Unfaithful". Песента й спечели доста фенове и достигна до върха на швейцарската, полската и португалската нациолна класация. Rihanna получи награди от Billboard, MTV, Mobo, BET и множество други церемонии.

James Blunt продължи инвазията си в музикалните чартове и през 2006. Така той завладя не само родната му Англия, но и USA с албума си "Back To Bedlam" и суперуспешния си сингъл "You're Beautiful". С този си сингъл Blunt успя да покори Billboard Hot 100 и с това стана първия британски изпълнител, който постига този успех от 1997ма насам. Песента и албума имат номинации за Grammy и получиха доста интернационални награди. Вторият му сингъл "Wiseman" достигна до номер 11 чак в Австралия.

Christina Aguilera бележи възход не в класациите, а в качеството. Албумът "Back To Basics" , който излезе през август тази година доказа, че Christina е музикант и тя прави изкуство, а не комерсиален шит. Тя разби със страхотни текстове, още по-развит и по-докосващ глас и перфектни парчета. Въпреки, че "Ain't No Other Man" достигна до върха на на Чили и Португалия, песента си беше стабилен топ 10 хит по целия свят. Christina изкара и един от най-силните видеоклипове и със сигурност най-силната балада за годината, а може би и за последните няколко години..."Hurt". Xtina вече започна своето турне, с което бележи страхотен успех и промотира невероятно албума си, продал се в над 3 милиона копия по целия свят. Дано с него да успее да спечели някое и друго Grammy през февруари.

Shakira взриви целия свят с тоталния си хит "Hips Don't Lie" с участието на Wyclef Jean. Песента стана първият #1 хит на колумбийката в USA. Освен това песента стъпи на върха на националните класации на над 40 държави.

Beyonce я оставих за накрая, въпреки че тя за мен лично е най-успешната звезда за 2006 година. Тя е единствената изпълнителка, която достигна 2 пъти тази година върха на Billboard Hot 100, 3 пъти върха на Billboard R&B/Hip Hop Songs и 4 пъти върха на Billboard Hot Singles Chart. "Check On It" беше един от най-големите хитове за първата част от 2006 и достигна върха на Щатите и на Нова Зенландия, както и на R&B чарта на UK. "Deja Vu" разби рекорда за най-много радио излъчвания през първата седмица, който Michael Jackson държеше от 2000 насам. Тази песен достигна върха на Англия, Бразилия, Полша, Китай и покори 4 чарта на Billboard, включително и dance chart-а с ремикса направен от Freemasons, за който има номинация за Grammy. "Ring The Alarm" не беше най-силният сингъл за Beyonce тази година, но пък с него тя направи най-високия дебют в Billboard за 2006, директно на #12. Албумът "B`Day" е направен само за 2 седмици, а за 4 месеца се продаде в над 3 милиона копия в целия свят, като беше и изпълнителката с най-високи продажби през първата седмица. Beyonce получи награда Grammy тази година за дуета си със Stevie Wonder "So Amazing". Освен тях получи статуетки от MOBO, MTV , от Световните музикални награди и от други церемонии. Актуалният й сингъл "Irreplaceable" вече 4та седмица е на върха на Billboard Hot 100. С него тя покори 12 чарта на Billboard за 1 седмица и така изби рекорда на Mariah Carey, която за една седмица беше на върха на 8 класации с "We Belong Together". "Irreplaceable" се превърна в химн на жените по цял свят и достигна върха на Ирландия, Нова Зенландия,Филипините,Полша, Австралия, United World Chart, Полша и други държави. Освен всички тези успехи Beyonce засне тази година касовия филм "Dreamgirls" и участва в саундтрака към него. Така тя си извоюва номинации за Златен Глобус за "Най-добра актриса" и за "Най-добра песен към филм" за парчето "Listen". Очаква се освен 5те номинации за Grammy 2007, Beyonce да получи и номинации за Oscar. И това ако не е успешна година...


---------------------------------------------------------------------
ПАДЕНИЕ ПРЕЗ 2006
---------------------------------------------------------------------

Janet Jackson се изложи супер много с албума си "20 Y.O.". Тя дори не успя да достигне до #1 на Billboard 200. До ден днешен тя едвам е продала 600 хиляди копия в САЩ. Синглите й "Call On Me" и "So Exited" бяха голям провал, въпреки че на мен лично ми харесват.

Christina Milian претърпя доста неуспешна година. Тя издаде албума си "So Amazin'" през април с един горе-долу успешен сингъл "Say I" и се предаде. Тя не промотира албума си, в който имаше и силни песни и се покри. Глупаво според мен!

Българската поп музика претърпя една почти плачевна година. Изпълнителите ни се отнесоха безкрайно несериозно към работата си. Сингли, представени март месец, получиха своите видеореализации през ноември (визирам Руши и КариZма). На пазара не се появиха добри албуми, дори КариZма се изложиха с техния. Чак накрая на годината, в последните 2 месеца се усети малко живот заради добрите албуми на Мария Илиева и Графа, които междудругото вече са по магазините и може да си закупите.

---------------------------------------------------------------------
G`Fan Top 100 за 2006
---------------------------------------------------------------------

1. Justin Timberlake - Sexy Back
2. Shakira - Hips Don't Lie (feat. Wyclef Jean)
3. Pussycat Dolls - Buttons (feat. Snoop Dogg)
4. Beyonce - Deja Vu (feat. Jay-Z)
5. Christina Aguilera - Hurt
6. Asle Bjorn - Lucky You
7. Beyonce - Irreplaceable
8. Rihanna - S.O.S.
9. Rihanna - Unfaithful
10. Justin Timberlake - My Love (feat. T.I.)

за да видите пълния топ 100 натиснете тук..

Като се свестя от купона ще направя нов пост, в който ще става дума за това, което ни предстои през 2007. Весело изкарване..
posted by G`Fan @ 3:40 сл.об.  
3 Comments:
  • At 11:36 пр.об., Anonymous Анонимен said…

    Браво!
    Супер добър преглед!
    Аз много се радвам за всички, които са в графа "Възход" потрудиха и се задоволиха очакванията ми!Жал ми е за Christina Milian :(((!Но като цяло годината беше успешна и не мога да се оплача от липса на добра и качествена музика!
    Дано 2007 е още по-добра!

     
  • At 3:17 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Не си написал нищо за Мадона. Според мен това беше изпълнителката на година, турнето й беше смазващо, просто. Такова турне никой не може да направи. Канйе Уест също имаше силна година. За БГ музиката за съжаление си прав...албумите на Графа и Мария също suxxxx ама отвсякъде. Белослава е ок, и то доста, защо я пренебрегваш? А Лилана бих я застрелял лично.
    надявам се тази година да има нови лица и от мюзик айдъл да излезе нещо яко.

     
  • At 9:01 сл.об., Anonymous Анонимен said…

    Imam samo edna faktologi4eska zabelejka-Beyonce e nominirana za GOLDEN GLOBE v kategoriqta za nai-dobra aktrisa v miyzikal ili komediq.Na GOLDEN GLOBE AWARDS prosto nqma obob6tava6ta kategoriq "best actress"!!!ne sum drebnav nito se zaqjdam s teb G'Fan poravqm te samo za6toto si perfekcionist i NAI-GOLEMIQ fan na QUEEN B (kakto q nare4e Bono) v BG!:)))))))))))))))))))))))))))...


    P.S.
    izvinqvan se,4e pi6a na latinica

     
Публикуване на коментар
<< Home
 
 
МЕНЮ
Име: G`Fan
От: София, България
За мен: Love Music
Още..
Архив
Категории
Изберете от тук търсената от вас категория:
Линкове/Връзки
яки албуми 2007

Вече излязоха:

Очакваме още:

Jennifer Lopez

Britney Spears

Usher

Alicia Keys

Nicole Scherzinger

Mariah Carey

t.A.t.U.

Whitney Houston

Последните компилации:

Summer Collection 07

Видео Юли

Юли

Юни

Април/Май

Април

Дизайн: G`Fan

Актуалните хитове